Omin käsin onneen

Mitä ovat certificatet, writ ja master writit ja miksi niistä pitäisi olla kiinnostuneita

Omin käsin onneen

ESOssa tavaroiden nikkarointi onnistuu jahka taskussa on materiaalia ja kyseisen ammatin taitoon on käytetty sopivasti pisteitä että saa haluamansa tason varusteita. Tätä kykyä taas voi käyttää rahan takomiseen writtien muodossa. Ensin tosin tarvii olla perusteet kunnossa jonka jälkeen voi tehdä päivittäin seitsemän tehtävää joista saa kivasti taskurahaa sekä mahdollisesti master writ:tejä palkkioksi. Nämä yhden esineen mini questit muuttuvat palauttaessa vouchereiksi joka on pelin yksi valuutoista.

Certified Crafter

Kun hahmo pinggaa tasolle 6 niin etsitään käsiin joko Millenith Fighters Guild:ista taikka Danel Telleno Mages Guild:ista seuraavista kaupungeista Vulkhel Guard/Auridon, Daggerfall/Glenumbra tai Davon’s Watch/Stonefalls riippuen alliassistasi jotta saadaan Crafting_Certification tehtävä liikkeelle. Kumpikin antaa kolme tehtävää jonka jälkeen saa saavutuksen Certified Jack-of-All-Trades. Tästä on hyvä jatkaa hakemaan Certified Jewelry Crafter eli suuntaa Summerset:in Alinoriin jossa etsi käsiisi Felarianin läheltä Crafting Hall:in sisäänmenoa. Kun kyseiset cerifikaatit löytyy niin pystyy kerran päivässä ottamaan vastaan kyseisen crafting tyypin daily questin eli crafting writ:in.

Crafting Writs

Joka alueen pääkaupungista löytyy kaksi taulua, Consumable Crafting Writs ja Equipment Crafting Writs, joista saa toimeksiantoja edesauttamaan oman allianssi sotatoimia tarjoamalla kohtuullista korvausta työstäsi. Equipment Writseissä pitää naputella kasaan kolme esinettä ja Consumable Writeissä kaksi ruokaa, glyphi taikka alkemia sekoitus. Esineiden laatu on aina heikoin eikä niihin tarvitse traittia eli ihan perustavaraa.

Pyydettyjen esineiden taso (level) on puolet kerroista kyseisen kategorian materiaali työstön kykyjen mukaan ja puolet kerroista määräytyvä hahmosi tason mukaan (level/CP), mutta ei koskaan korkeampi kun hahmon kyky työstää materiaalia. Toisin sanoen, tason 1 hahmo jolla on 10/10 Metalworking saa puolet kerroista tehtäväkseen Iron ja loput kerroista Rubedite varusteita. Level 50 ja champion point 160 hahmo jolla taas on 1/10 Metalworking saa aina tehtäväkseen rauta varusteita.

Writeistä saadut palkkiot määräytyvät pyydetyn esineen tason mukaan ollen täten kultaa, inspiraatiota joka nostaa kyseistä tasoa, materiaaleja sekä mahdollisesti kartta mistä kyseistä materiaalia saa huomattavasti lisää. Tosin provisioning kohdalla kartan virkaa toimittaa reseptit. Tason 10 toimeksiannoista palkkioksi voi myös saada Master Writtejä ja mahdollisuus saada sellaista on suoraan verrannollinen kyseisen ammatin eri harvinaisuuksien hallitsemisessa. Equipment Writtien kohdalla tämä tarkoittaa osattujen tyylien (Motif) sekä traittien määrää, Consumable Writtien kohdalla tunnettujen reseptien, glyphien ja kasvien ominaisuuksien mukaan.

Master Writ

Yhden vähintää sinisen tason esineen tekemisen tehtävä kirjan muodossa jonka suorittamisesta saa palauttaessa Writ Vouchereita palkkioksi. Alkemian kohdalla tehdään useampi purnukka haluttua totkua ja provisionin kohdalla erä jotain tiettyä ruokaa ja juomaa. Palkkioksi saatavien vouchereiden määrä määräytyy vaikeuden mukaan ja vaikeus yleensä tarkoittaa harvinaisempaa taikka kalliimpaa ominaisuutta tai laadullisesti parhainta. Kaikkia master writtejä tehtäviä ei kannata hyväksyä vaan ainoastaan ne jotka pystyy tekemään sillä hetkellä sillä ne ovat aitoja questeja ja täten myös syövät paikan quest journalissa. Kahta saman nimistä questia ei myöskään voi olla saman aikaa aktiivisena vaikka taskussa identtisiä toimeksiantoja olisi odottamassa sadoittain. Lisäksi joidenkin master writtien teko voi olla yllättävän kallista, varsinkin korujen kohdalla naurettavan kallista. Kannattavuuden arviointiin helpottaa add-on nimeltä writ worthy sekä halutessaan sillä voi tehdä tarvittavia tavaroita varastoon jolloin ei tarvitse kuin parkkeerata Rolis Hlaalun eteen ja ottaa tehtäviä vastaan ja palauttaa ne saman tein. Rolis löytyy joka pääkaupungista, mutta lyhin reitti hänen luo on Snugpodista.

Writ Voucher

Yksi pelin viidestä henkilökohtaisesta valuutasta jolla saa ostettua kaikenlaista rakentamiseen ja asumiseen liittyen, ollen pelin toinen ei-euroilla hankittava valuutta jolla saa arkkuja eli Storagea. Saadakseen 360 lisää varastotilaa asuntoonsa pitää Faustina Curiolta ostaa seitsemän arkkua lisää 1100 voucherin yhteishintaan. Heille jotka unelmoivat omistavansa oman täysin varustellun verstaan kaikilla herkuilla saavat varautua ainakin 52 000 voucheria hintalappuun taikka tarpeeksi syviin taskuihin että voi ostaa muilta kyseisillä vouchereilla ostetut tuotteet.